19 Nisan 2015 Pazar

Annelikte ilk zamanlar..

Tam 1 yıldır anneyim.. Daha önce de aktif şekilde sosyal medya kullanıyordum aslında ama bu kadar aktif bir anne dünyası olduğunu bilmiyordum..Öğrenmekte biraz geç kaldım çünkü "harika anneler"in deneyimerinden çok şey kaçırdım.. Eh zararın neresinden dönsek kardır dedik ve "harika anneler"i takibe aldık..

Bu ilk blog yazım olduğu için yazacak çoook şeyim var aslında ama şimdilik giriş yapıp sizi fazla sıkmayacağım.. Kısa kısa deneyimlerimden bahsedeyim malum artık ben de annelik konusunda tecrübe sahibiyim :) Eh geçen 1 seneye şöylece bir bakalım neler olmuş..

Demir Arda 31 Mart 2014'de doğdu..Benim canım oğlum.. Canımın içi.. aşk kokulu.. mis kokulu.. bok kokulu!.. ops pardon!.. ağzımdan kaçtı birden  ama en önemli koku bu.. Çünkü artık hayatınızın en önemli mutluluğu çocuğunuzun gaz çıkarmasıdır.. 

Öncelikle herkesin"aa çocuksuz olmaz, bak herkes çocuk yapıyor, sen mi yapamayacaksın? dünyanın en güzel şeyi" şeklindeki baskılar sonucu başımıza neler geleceğinden habersiz bebeğimizi kucağımıza aldık.. Gerçekten acayip bir his.. Aylarca kendinin bile inanamayarak içinde büyüttüğün insan yavrusu sayende artık kucağında.. İlk anlar zaten bir animasyonun içinde gibisin.. Minicik,. gözlerini bile açamıyor.. Acayip bir şekilde senden süt geliyor ve bu minicik dünyalı sadece emmeyi biliyor.. Kokundan seni tanıyor ve  vatoz gibi sana yapışık kalmak istiyor.. Sonra... Ağlamaya başlıyor ve şok şok şok..!! Sonra ki en az 3 ay sen sen değilsin.. Zaten sen kadın da değilsin, insan da..Annesin ve tek derdin bebeğin osurması ve doyması..  Geceymiş gündüzmüş !!.. aa biz eskiden gece olunca uyumuyormuyduk ya? Noldu şimdi.. Bu bebe uyumuayacak mı? Ama o uyusa bile anne olarak ben nasıl uyurum? ya kusarsa? ya ağlarsa duymazsam? Eveet hoşgeldin ilk paranoyalar.. Bunun sonunda halüsülasyonlar görmeye başlayınca zaten bir yerlerde sızıp kalınır.. Sonra da ne bebek duyulur ne bişey.. Tabi 2 saat uyudun mu "oh be! tam 2 saat uyumuşum" dersin.. Bu arada senden bir parça olan yavru hızla büyür.. Alışveriş yapılması gerekir.. Alışveriş merkezine gidilecek de.. o da ne!  Kıyafetim yok! Anne değilken ki 36 beden kıyafetlerin 3 beden büyüğü gerekiyor! e hani doğumda kilolar gidecekti nerden çıktı bu şişmanlık şimdi.. Son 6 aydır giyilen hamile kıyafetlerinde sorun olmuyordu .. Neyse gidilir ve en ucuz mağazadan büyük bedenler alınır.. (en ucuz çünkü geçici sanırsın) Tabi herkes " merak etme emzirirken hoop diye gidecek kilolar" diyor ya.. Aman kanmayın.. Çünkü " aa emziriyosun, valla ye" diye herşey ağzınıza tıkılacak! eğer benim gibi şansızsanız üzerine 10 kilo daha alır, insan içine çıkamaz hale gelirsiniz.. Bu arada herkesin dediği "emzirirken hop diye gider " zamanları asla gelmiyor.. mecburen rejim yapmak zorundasın.. Yani ne kadar kilo o kadar eziyet..
 İlk aylar dışarı çıkmak için de gardını alman gerekiyor.. Çünkü sen çıkar çıkmaz bebek acıkır.. nereye gittiysen emzirmen gerekecek.. ilk 4 ay emzirme örtüsüyle heryerde kolay da sonra Allah yardımcın olsun.. Emmesi bitince kusacak elbet.. Üzerini değiştirmen gerekiyor.. E o kadar emdi çocuk kaka yapmasın mı şimdi? Hadi git bir de altını değiştir.. aa akşam olmuş eve dönüş saati gelmiş.. Harika bir gün geçirdik değil mi? 
Birde serum fizyolojik ve burun açma ile ilgili konular var.. Yani tam bebek uyumuş bir kahve içeyim de hayatın zevklerinden biraz faydalanayım dersin ki bebek uyanır. Emziririm uyur sanırsın ama o da ne! Burnu tıkalı ve ememiyor.. Hadi bakalım sıva kolları! Hüpleterek sümük çekmeye.. E tabi bu hiç de kolay olmuyor çünkü hiçbirşey yapmayı bilmeyen bebek bu duruma çok güzel karşı koyar.. O çığlık kıyamet bağırırken , dokunmaya kıyamadığınız bebeğinize , haşin bir şekilde müdahale ederek burun açılır.. E sonrasında kahve içilecek hal kaldıysa afiyet olsun..

Soğumuş mu yoksa? Ah sıcak kahve , sıcak çay, sıcak yemek.. çok eskidendi.. merak etme soğuk da güzel :o


Sonuç olarak ilk 6 ay şok içinde geçti diyebilirim.. Ama geçti.. Şimdi düşününce "keşke hepsinin geçeceğini bilseydim" diyorum.. Belki o zaman biraz daha kolay atlatılırdı.. 

sonra ki 6 ay mı? o da bir sonra ki yazıda olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder