9 Aralık 2015 Çarşamba

Aşk Çemberi Sarmış Dört Bir Yanımı!

Çocuğum olmadan önce , anne profillerindeki aşırı aşk söylemlerini komik bulduğumu itiraf etmeliyim. "Gerçek Aşk", "Aşkların En Güzeli", "Aşk Kokulum","Huzur" vs vs..

O zamanlar anne olmadığım için sadece bakıp "yine bir anne kendinden geçmiş, birileri bu kadınlara gerçek aşkın kocalarına olan aşk olduğunu anlatmalı" diye düşünüyordum.. Sonunda ben de anne oldum.. Çocuk sahibi olmak yeniden aşık olmak gibi diyebilirim.. Ama gerçek aşk hangisi acaba diye bir sormak gerek.. Size kısaca açıklayayım;

Sosyal medya sayesinde kime nasıl üstünlük taslayacağını ve gösteriş yapacağını bilemeyen kadın çocuğu olduktan sonra eve kapanmış, saçı başı dağıtmış, kiloları almış ve sosyal hayatından uzaklaşmıştır.. Ama biliyorsunuz ki trend bu değil. Trende uymak için ise eldeki tek malzeme "çocuk"..  E şimdi "ulan evde oturmuş çocuk bakıyorum" yazacak değil ya.. Bu durumda eldeki malzeme olan çocuk allanıp pullanarak "aşkın 50 hali" şeklinde sosyal medyadan paylaşılır..

Sosyal medyada genelde uyuyan çocuk fotoğrafı altına "huzur" yazılır.. Çünkü çocuk uyumuş, çok aşık anne de "oh be! Biran hiç uyumayacak sandım! Öldüm bittim çocuğun peşinde bütün gün.." gibi söylemlerle huzura ermiş ve çocuksuz bir kaç saat sürecek olan huzurun tadını çıkarmaktadır..

Yine çocuğun uyuyan fotoğrafı altına "gerçek aşk " yazılır. Bunun sebebi de çocuk uyumuş ve gerçek aşk olan evdeki kocayla başbaşa vakit geçirebilecektir.

Bir diğeri; 1500 denemeden sonra çocuğun anneye sarılmış bir fotoğrafı çekilebilir. E bu kadar uğraş ancak aşkla yapılabilir ve fotoğrafın altına "gerçek aşk" yazılır.. Yoksa siz ağlayan sızlayan bir fotoğrafın altında böyle bir yazı gördünüz mü?

Diğer bir konu da; şefkat ile aşkın karıştırılması.. Minicik bebeğin tek başına hiçbirşey yapamıyor ve sana muhtac olması annenin duygularını ateşlendiriyor. Akşam o uykuya yatınca: "Kıyamam ya bugün tam 6 kere kaka yaptı ve 5 kere tazyikli kustu.. Neyseki rahatladı ve uyudu yavrucak" şeklinde ki düşünceler anneler tarafından aşk olarak karıştırılabiliyor..

Sonuç: Benim için gerçek aşk çocuğumuz olduktan sonra , çocuk için yaptığım fedakarlıkların farkına varan eşimin, işten geldikten sonra ben 1 saat kafa dinleyeyim diye bana sağladığı rahat.. Yani gerçek aşk bu yola beraber çıktığınız kişidir.. Çocuk ise aşkın meyvesi ya da cilvesi :)


4 yorum:

  1. Aşkınızın ( Ozaman lar Özer seni anlattığında git evlenme teklifini yap gazını verenlerdendim) ve meyvenizin sahitlerinden biri olarak kendimi bu çekirdek ailenin parçası hissedip hissettirdiğiniz için teşekkür ederim :)
    Yazini hem gülerek hem yazdığında o aşk annelerinin yüzünde oluşturduğu mimik leri düşünerek :))) keyifle okudum
    Aşk dolu dünyamız sağlık ve daim saygı sevgi ile yıllarca sürsünn
    Kalemine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Aşkınızın ( Ozaman lar Özer seni anlattığında git evlenme teklifini yap gazını verenlerdendim) ve meyvenizin sahitlerinden biri olarak kendimi bu çekirdek ailenin parçası hissedip hissettirdiğiniz için teşekkür ederim :)
    Yazini hem gülerek hem yazdığında o aşk annelerinin yüzünde oluşturduğu mimik leri düşünerek :))) keyifle okudum
    Aşk dolu dünyamız sağlık ve daim saygı sevgi ile yıllarca sürsünn
    Kalemine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel bir tanim olmus canim.Evli ve cocuklu degilim ama sende gordugum ask herkese nasip olsun insallah😊mutlu gunlerinizin cok olsun eline saglik canim..Devamini bekliyoruz😊

    YanıtlaSil
  4. Ne guzel yazmissin canim..buarada evet gec oldu ama simdi bakmak kismet oldu diyelim 🙈 Duygulara tercuman olmus bir yazi 😘

    YanıtlaSil